Een ‘slim’ smart home?

Het is veel meer dan een lamp via een app bedienen. Een domotica systeem, een smart home, moet slim zijn. Die ‘slimheid’ moeten we er zelf in leggen.

Van een kantorencomplex tot een woonhuis. Het maakt niet uit welk soort gebouw, KNX biedt compleet nieuwe mogelijkheden voor het beheren van gebouwen en dit tegen een aanvaardbaar kostenplaatje. KNX biedt slimme oplossingen terwijl conventionele installatie technologieën dat alleen met aanzienlijke inspanningen kunnen realiseren. 

Met één enkel touch-panel kunnen alle toepassingen in een huis of gebouw bestuurd worden. Van de verwarming, ventilatie en toegangscontrole tot de huishoudelijke apparaten – KNX maakt compleet nieuwe manieren van comfort verhoging, beveiliging, en energiebesparing in huizen en gebouwen, mogelijk.

 

Aanraak gevoelige schakelaar van  Basalte . Dit laat een gemakkelijke en unieke bediening toe.

Aanraak gevoelige schakelaar van Basalte. Dit laat een gemakkelijke en unieke bediening toe.

Lagere kosten

Verlichting en verwarming zijn enkel aangeschakeld wanneer echt nodig, bv. op basis van tijdsprofielen en/of fysieke aanwezigheid, om daarmee energie en dus geld te besparen. Verder kan verlichting ook automatisch op basis van de aanwezige dag lichtintensiteit gestuurd worden, om het energieverbruik voor verlichting enkel daar waar nodig zal de verlichting ingeschakeld worden. 

Licht sensoren kunnen ook gebruikt worden voor het alarmsysteem t.b.v. bewegingsdetectie: kosten besparend en het doet geen afbreuk aan de stijl van uw interieur. Want zeg nou zelf het zijn vaak minder fraaie opbouw PIR sensoren die gebruikt worden voor de opbouw van een alarmsysteem.

 

Tijdsbesparing

Het met elkaar verbinden van alle communicatieapparatuur via één bus bespaart zowel ontwerp- als installatietijd. Tevens kunnen we draadloos een zeer stabiel werking garanderen- een hybride oplossing: bedraad en draadloos gecombineerd bied vele voordelen.

Omdat we fabrikant onafhankelijk zijn, kunnen we zonder enig probleem producten van verschillende fabrikanten in één installatie combineren. 


Flexibel

Een KNX-installatie kan op zeer eenvoudige wijze aangepast worden voor nieuwe toepassingen, ook het uitbreiden levert geen enkel probleem op. Nieuwe apparatuur kunnen zeer eenvoudig aan een bestaande installatie gekoppeld worden.

 

Voorbeelden

Een paar voorbeelden die we kunnen realiseren zijn: verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, persoonlijke alarmering, watercontrole, energiebeheer en energiemeters, telecommunicatie en consumentenelektronica. Al deze functies worden via het KNX-systeem met elkaar verbonden.

 

Samenwerking

Wij werken direct samen met architecten, ontwerpers en aannemers en bovenal de eigenaren en gebruikers zelf. Hierin zijn wij ook zelf zelfvoorzienend. We werken samen met geschikte installatie partners en installatie bedrijven. 

 Meer informatie? contact ons.