Multiroom Wifi

Wat is multiroom Wifi?

Iedere kamer of ruimte voorzien van een snelle internet verbinding door gebruik te maken van verschillende acces points die met elkaar kunnen praten- roaming genaamd.

Tevens zijn het 'slimme' acces point die automatisch het beste kanaal voor u bepalen en de juiste wifi sterkte voor u bepalen.

Het is als een Tomtom routeplanner, die voor u altijd de snelste route van A naar B berekent. Inplaats van altijd in de file te staan, omdat iedereen tegelijk op dezelfde weg wil rijden, oftewel hetzelfde wifi kanaal wil gebruiken, stellen wij hoge eisen aan de kwaliteit van het acces point en de snelheid van de Wifi verbinding. Onze acces points scannen continu de omgeving af om de juiste signaal sterkte en kanaal te bepalen oftewel het kiest de weg van minste weerstand.
 

STABIEL WIFI-NETWERK

Een draadloze internetverbinding is ideaal, maar het moet wel goed en stabiel werken. Het is erg frustrerend wanneer je draadloze verbinding regelmatig uitvalt. Vooral wanneer het erg lang duurt voordat een film of een webpagina geladen wordt. Eén van de oorzaken kan zijn dat in de nabije omgeving ook andere draadloze routers aanwezig zijn die het wifi signaal beïnvloeden. Of wellicht woont u in het centrum van een stad in de buurt van tientallen andere draadloze routers, trams of 4g masten.“Zichtverbinding”

De beste draadloze verbinding tussen je computer en je draadloze modem/router is een zichtverbinding, maar helaas komt dit in de praktijk niet vaak voor. Het signaal kan gestoord worden door muren en andere obstakels, zelfs tramrails, hoogspanning kabels en magnetrons beïnvloeden soms drastisch het signaal. Draadloze netwerken maken gebruik van een kanaal. Er kunnen vreemde storingen optreden door interferentie van verschillende wifi netwerken en kan dit resulteren in een onstabiele verbinding. Een duidelijke uitleg hierover ziet u in het filmpje onder deze pagina.

 

Hoe een stabiel netwerk creëren?

Het kan voorkomen dat uw draadloze bereik te wensen overlaat. In dat geval kunnen we het draadloze signaal verlengen, zonder dat we meerdere aparte netwerken creëren. InstallSolutions gebruikt daarvoor ‘slimme acces points” die altijd de juiste wifi sterkte aanbieden en het meest vrije kanaal toegankelijk maken voor uw wifi verbinding.

 

Een zwak draadloos signaal

Heeft u op dit moment een zwak wifi signaal of werkt uw internet verbinding traag, is het laden van films heel langzaam of laden webpagina's heel traag en dat terwijl u wel een snel internet abonnement heeft?

Wij streven naar perfectie en gaan voor u op onderzoek uit. Met juiste software tools kunnen we in de meeste gevallen een oplossing vinden. Onze speciaal gelicenseerde software geeft ons inzicht in storingsbronnen. Storingsbronnen die het wifi signaal beïnvloeden en die de draagwijdte verzwakken.

Wilt u ook een stabiele en snelle Wifi verbinding? Bel +31(0)650503545. Of stuur een e-mail

 

Wifi interferentie problemen oplossen