Inbraakbeveiliging

Het is een must-have. Het bewaakt uw bezittingen en bovenal uw geliefden. Het is zelfs mogelijk om een groot gedeelte van de tuin in bewakingsstand te zetten. Op zo’n manier dat dieren hier geen invloed op hebben. 

Via een KNX touch-panel kunnen we het inbraaksysteem inschakelen of uitschakelen. Loopt u onverwachts de deur uit zonder het inbraaksysteem in te schakelen, geen probleem. Wij zorgen er voor dat dit alsnog gebeurt. Op het moment dat voor langere tijd in de woning geen mensen gedetecteerd wordt automatische het anti-inbraaksysteem ingeschakeld.

Het inbraaksysteem kan deels via de al reeds aanwezige KNX aanwezigheidsmelders (sensoren) functioneren. Hierdoor wordt voorkomen dat er extra (minder fraaie) PIR inbraaksensoren nodig zijn en is kosten besparend.

Een paniek knop maakt ook deel uit van de het anti-inbraak systeem. Eén aan uw sleutelbos, een knop in de slaapkamer en/of in de woonkamer, het kan allemaal. De juiste personen of beveiliging bedrijf worden direct ingelicht. Vervolgens wordt verlichting rondom uw huis in de knipper-alarm modus gebracht en alle verlichting wordt vervolgens ingeschakeld.

 

 

Zekerheid met KNX domotica

Zekerheid met KNX domotica

Camera’s

Een veilig gevoel begint bij een beveiligingssysteem en met IP camera’s. Toch willen we deze systemen niet te veel een rol laten spelen in ons dagelijks leven. Het moet ‘onzichtbaar aanwezig’ zijn. Bij een calamiteit moet echter wel snel aanspreekbaar zijn. 

Denk daarbij aan een paniekknop, snel met één druk op de knop een bepaald gedeelte van uw woning beveiligen vlak voor het slapen gaan. Of controleer snel even wie er aan de voordeur aanbelt. Dit kan echter ook automatische. Verkrijg een pop-up tijdens het tv kijken en zodat u weet wie er voor de deur staat (Geschikt voor BeoLink Bang en Olufsen TV)

Een combinatie van bekabelde of draadloze camera's en sensoren kunnen strategisch worden geplaatst rondom uw huis en gekoppeld aan een intercomsysteem en een home monitoring systeem.  U kunt uw huis te bekijken in real-time waar u ook bent in de wereld via uw computer, tablet of smartphone. Als onderdeel in combinatie met complete huisautomatisering kunnen wij dit vakkundig en solide installeren.

 

Waterdetectie

Een vaak vergeten optie is een waterdetector. Het kan heel wat liters per minuut schelen als u er op tijd bij bent. Zelf zult u snel de waterkraan dicht moeten draaien, maar aangezien u niet altijd thuis bent kunnen we dit ook automatisch doen, binnen enkele seconden! Het geeft een veilig gevoel ook als op vakantie bent of een avondtje uit bent. U ontvangt een melding op uw telefoon en wordt direct op de hoogte gebracht. Het werkt altijd, ook zonder internet gewoon via SMS. Vervolgens heeft u de tijd om adequaat te handelen zonder paniek.

 

Rookdetectie

Optimale plaatsing van rookmelders red levens. Toch komen we vaak tegen dat melders wordt weggehaald. Ze irriteren mensen omdat ze te snel reageren op kookdampen daarna worden ze vervolgens nooit meer terug geplaatst. Om dit te voorkomen moeten we goed kijken waar we de rookmelders plaatsen. 

In buurt van een kooktoestel of stoomoven heeft het geen zin om een rookmelder te plaatsten. Maar wat wel? Een hittemelder. Deze reageert alleen op extreem hoge temperaturen en niet op rook. De rest van de woning kunnen verder uitbouwen met de standaard rookmelder. Deze kunnen we lokaal laten functioneren of we kunnen er voor kiezen om de rookmelders aan elkaar te koppelen. Dat wil zeggen dat indien één melder rook detecteert ze allemaal tegelijk afgaan. Ook hier werkt dit via een push melding op uw telefoon. U ontvangt een melding op uw telefoon en wordt direct op de hoogte gebracht. Het werkt altijd, ook zonder internet gewoon via SMS. Vervolgens heeft u de tijd om adequaat te handelen zonder paniek.

 

CO2 Koolmonoxide

Naast een rookmelder is ook een CO2 melder erg belangrijk. Het gevaarlijke van koolmonoxide is: je proeft of ruikt het niet. Bij inademing raak je al snel bewusteloos. Daarom is het noodzakelijk dat iedereen snel wordt geattendeerd. Na een detectie kunnen we snel de verwarming uitschakelen en een alarm inschakelen. De kans dat het gebeurd is erg klein, maar we moeten het ondervangen. U ontvangt een melding op uw telefoon en wordt direct op de hoogte gebracht. Het werkt altijd, ook zonder internet gewoon via SMS. Vervolgens heeft u de tijd om adequaat te handelen zonder paniek.

Dit zijn slechts enkele voordelen en mogelijkheden die KNX domotica te bieden heeft.

Hebben wij uw interesse gewekt? Neem contact op voor meer informatie.