De mogelijkheden op het gebied van smart home
 

1. Verlichting en bediening

 

Laat de verlichting voor u werken. Verlichting heeft grote impact op het gevoel en de sfeer in een kamer. Afhankelijk van het tijdstip van de dag, de taak of activiteit die u aan het doen bent, kunnen we de verlichting eenvoudig veranderen aan uw behoeften. Met één druk op de knop kunt u de juiste lichtsterkte instellen en de juiste sfeer creëren. Kies snel de juiste hoeveelheid licht tijdens het lezen, bij het tv kijken of tijdens het diner. Tevens kunnen we ervoor zorgen dat er via geprogrammeerde lichtschema's een deel van de verlichting geautomatiseerd wordt. De lichten kunnen bijvoorbeeld bij zonsopgang of wanneer u een kamer binnen loopt automatisch aangaan.

Denk ook eens aan de verschillende kleurtinten. Waarom zou u kiezen voor een felle en kunstmatige verlichting, terwijl u misschien liever een warmere tint zou willen? Samen met u zorgen wij ervoor dat uw favoriete kleurtinten in het hele huis worden aangebracht. En we kijken ook naar de efficiëntie en zuinigheid van de lampen. We maken gebruik van energiezuinige high-tech LED-lampen die 70 % energiezuiniger zijn dan conventionele gloeilampen. Vervangen zal de komende tien jaar dus niet nodig zijn.

De BeoRemote One - Bang en Olufsen

De BeoRemote One - Bang en Olufsen

Verder is er nog keuze uit het type schakelaar dat u wilt gebruiken. Wenst u een conventionele lichtschakelaar of misschien een iets specifiekere? Dit is allemaal mogelijk en naar uw hand te zetten. Ook kan het soms moeilijk zijn te onthouden waar alle uitgebreide functies voor dienen. Door een duidelijke beschrijving aan de schakelaar van de lichtbronnen toe te voegen, kan dit probleem verholpen worden. De schakelaars kunnen zelfs geïntegreerd worden in in-wall touch screens, smartphones, tablets en zelfs op glas.

 

De installatie

Veel elementen van onze lichtregelsystemen kunnen worden ingebouwd in een bestaande licht installatie. Dit betekent dat ze samen met uw bestaande licht armaturen geïntegreerd kunnen worden, of u nu één kamer of uw hele woning onder handen wilt nemen.

 

2. ENERGIEREGELING

 

Slimme meters en slimme thermostaten zijn bijna niet meer weg te denken in ons huis. Het kan namelijk erg handig zijn om bij thuiskomst een warm huis binnen te stappen, zonder daar nog uren op te wachten. En zou het niet handig zijn als de verwarming terugschakelt naar 16 graden wanneer u en uw gezin het huis verlaten? Dat zou zeker op de lange duur geld en energie besparen, en dat geld kunt u dan weer aan nuttigere dingen besteden. Het weten van uw voorkeuren en het omzetten hiervan naar techniek, maakt uw huis "slim" en efficient. Het maakt uw leven niet alleen makkelijker, maar kan u ook helpen energiekosten terug te dringen.

Wij kunnen dit voor u realiseren. We creëren eenheid en eenvoud in het bedienen van alle systemen. Stel bijvoorbeeld gemakkelijk de temperatuur in of bekijk handig uw gehele verbruik. Verder heeft u niet meer voor iedere functie in huis een apart bedieningspaneel of schakelaar nodig. Alle functies, of het nu gaat om verlichting of verwarming, kunnen bediend worden met een en dezelfde app.

BeoLink app 2 van Bang en Olufsen. I.c.m. Nest en/of KNX Domotica

BeoLink app 2 van Bang en Olufsen. I.c.m. Nest en/of KNX Domotica

 

3. BEVEILIGING EN ALARMSYSTEMEN

 

Beveiligingssystemen en IP camera’s kunnen een grote rol spelen bij ons gevoel voor veiligheid in een wereld waarin er helaas vaak sprake is van criminaliteit. Toch willen we deze systemen niet te veel een rol laten spelen in ons dagelijks leven. Het moet aanwezig zijn, maar niet zichtbaar aanwezig zijn. Als er zich een calamiteit voordoet, moet de camera echter wel snel aanspreekbaar zijn, zodat u weet wat er rondom uw huis gebeurt. En onder zeer urgente omstandigheden kan een paniekknop direct de juiste hulpinstanties inschakelen. Ook een snelle controle check vlak voor het slapen gaan of om te kijken wie er bij de voordeur staat is mogelijk. Deze functie kan zelfs geautomatiseerd worden: Verkrijg een pop-up tijdens het tv kijken en weet direct wie er voor de deur staat (alleen geschikt voor BeoLink Bang en Olufsen TV).

Ook voor andere zaken kan een alarmsysteem/detector handig zijn. Een voorbeeld van een vaak vergeten optie is een waterdetector. Bij waterschade kan het heel wat liters schelen als u dit op tijd ontdekt door een push melding op uw telefoon. Nog beter is het om de waterkraan automatisch te laten afsluiten bij detectie. Handig als u niet op locatie bent!

Een combinatie van bekabelde of draadloze camera's en sensoren kunnen strategisch worden geplaatst rondom uw huis en gekoppeld worden aan een intercomsysteem en een home monitoring systeem. U kunt uw huis bekijken in realtime, via uw computer, tablet of smartphone, waar ter wereld u zich ook bevindt. Wij kunnen dit vakkundig en solide installeren in combinatie met een complete huisautomatisering.
 


BeoLink app  van Bang en Olufsen. Hiermee bedient u uw alles via één app zoals  verlichting en de B&O apparatuur.

BeoLink app van Bang en Olufsen. Hiermee bedient u uw alles via één app zoals  verlichting en de B&O apparatuur.